Posted on Leave a comment

Tips inför flyttstädning 

Man kan ha blandade känslor när det är dags att flytta. Har man trivts i lägenheten eller huset så kan det vara ledsamt men samtidigt kännas spännande att flytta till ett nytt ställe. Det tråkigaste momentet innan man flyttar är dock att flyttstäda. Det är inte bara att dammsuga av golvet utan flyttstädning kräver noggrann städning där man går igenom hela hemmet. 

Börja småpacka 

Det första man bör göra är att packa ihop så mycket av sina saker som man kan. Ett tips är att tidigt beställa eller köpa flyttkartonger. Då kan man i lugn och ro packa ner sina saker lite i taget. Det kan även vara lite klurigt att packa rätt så man får plats med allt. När man väl har packat ner det mesta så kan man börja lite smått med att städa. Det går till exempel att torka av lister och liknande även om man har möbler kvar i lägenheten. Flyttfirma med flyttpersonal

Frosta av kyl och frys 

Ett tips är även att börja frosta av frysen om man inte använder den. Det kan vara lätt att glömma men när man flyttar så behöver man städa ur både frys och kyl. Detta är för att det ska vara helt rent för den nya personen som ska flytta in. Man behöver också städa både spis och ugn vilket kan ta lite tid. Nuförtiden finns det en hel del så kallade huskurer som gör underverk på smutsiga ytor. Ett tips är även att torka av skåpsluckor och andra ytor som man lätt glömmer bort. 

Glöm inte fönsterna 

En annan viktig detalj i flyttstädningen är att putsa fönsterna. Det kan också vara lätt att glömma då man oftast är stressad när man flyttar. Man kan antingen köpa en maskin att putsa fönsterna med eller göra det på det gamla hederliga sättet. Huvudsaken är att de är rena när man flyttar ut. Då de får motstå både starka vindar, regn och snö så kan de vara skitiga. Det är oftast hyfsat lätt att få fönsterna rena då man kan använda en trasa och lite tvättmedel. 

Den sista städningen 

Det allra sista man bör göra efter att ha gått igenom kök, badrum och putsat fönsterna är att dammsuga. Då får man upp all smuts som har fallit till marken och efter man har dammsugit kan man moppa golven. Det är ett säkert och snabbt sätt för att se till att det verkligen är rent när man lämnar lägenheten eller huset. Man kan även gå över listerna en sista gång med en trasa för att se till så att det inte samlats ytterligare damm. Det är även bra att se till så att både kyl och frys är avstängda. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *