Posted on Leave a comment

Pris för professionell flytthjälp 

Eftersom utbudet av flyttfirmor är stort i många delar av Sverige kan det vara svårt att veta hur mycket tjänsten kan kosta. Det är så många olika faktorer som påverkar vilket pris du betalar en flyttfirma, vilket kan göra processen tämligen komplicerad. 

Du får vad du betalar för 

Precis som för allt annat i livet får du det du betalar för när det kommer till professionell flytthjälp. Om du vill ha en seriös och pålitlig flyttfirma, kommer du att behöva betala för det. Tyvärr är branschen full av oseriösa aktörer som inte har den kunskap som krävs för att utföra flyttjänster. De har självfallet billigare priser. Fall inte för låga lockpriser, du fr vad du betalar för.  

Olika prismodeller 

Något som är viktigt att vara medveten om när du går in och letar efter en flyttfirma att anlita är att olika firmor kan ta betalt på olika sätt. Det finns huvudsakligen två prismodeller som används i flyttbranschen och både har sina för-och nackdelar. Nycklar till ditt nya hem

Timpris 

Genom att anlita en flyttfirma på timpris betalar du för den tidsåtgång som går åt för att genomföra flytten. Hur lång tid flytten tar beror till stor del på hur effektiv flyttpersonalen är, vilket är utom din kontroll. Hur stort timpris du betalar kan bland annat bero på flyttfirmans erfarenhet och personalens intresse för jobbet. Att anlita en flyttfirma på timpris är lite riskfyllt, eftersom tiden ofta kan rinna iväg, och oseriösa aktörer tenderar att utnyttja kunder med denna prismodell. Om du hittat en flyttfirma du vill anlita som vill fakturera dig ett timpris är det viktigt att du får ett maxpris från flyttfirman. Med ett maxpris blir du garanterad att priset inte överstiger en viss summa, vilket kan vara en enorm trygghet. 

Fast pris 

Att betala ett fast pris för flyttjänster är att föredra i många fall. Genom att få ett fast pris från början vet du exakt hur mycket du kommer att få betala och du slipper få oväntade kostnader. Du kan enklare budgetera flytten och vet exakt hur stora utgifter du har. Många flyttfirmor vill besikta din bostad för att kunna ge dig en offert på ett fast pris. Anledningen till detta är för att de vill vara fullkomligt säkra på att de lägger sig på rätt prismässiga nivå och att inga oväntade utgifter tillkommer. Oavsett om du väljer att anlita en flyttfirma på ett timpris eller för ett fast pris är det alltid bäst om du får all information du kan behöva gällande priset i förväg. Du ska ha fullkomligt klart för dig vad som gäller och hur flyttfirman kommer att fakturera dig. Glöm inte att skriva ett avtal med flyttfirman för få detta skriftligt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *