Posted on Leave a comment

Kom igång med betting på nätet

När det kommer till spel online, eller snarare odds på sport, kallas det ofta för betting. Den som väljer att spela betting har i uppdrag att försöka förutspå hur en match ska sluta, vilket lag som vinner, antal mål som görs, eller andra gissningar. Detta kan vara väldigt spännande att göra, men som nybörjare finns det massor du måste känna till innan du kan sätta igång. Online betting är ett stort område och därför är det viktigt att du lär dig lite om ämnet innan du börjar leta efter en bettingsida. Idag är intresset för betting väldigt stort och det är populärt att göra en satsning på sportmatcher eller sina favoritspelare- eller lag. Allt du behöver för att komma igång är en enhet, som surfplatta, mobil eller dator, samt en internetuppkoppling. Det här ger dig tillgång till hundratals olika bettingsidor. Det svåra är att välja vilken spelsajt du ska skapa ett konto på. Ta alltid en titt på spellicens, odds och bettingutbudet, kundtjänsten och eventuell välkomstbonus innan du skapar ett konto.

Börja spela betting

Det är ganska enkelt att komma igång med betting. Om du spelar casino tidigare kommer du sällan stöta på något du inte förstår dig på om bettingsidor. Men om du är nybörjare kan det vara skönt att få lite hjälp i början. Här kommer därför ett kort steg för steg om hur du kommer igång.

Välj spelbolag

Det finns väldigt många spelbolag att välja mellan. Både med och utan svensk licens. Som nybörjare kan det vara smart att börja på en sajt med svensk licens. De erbjuder väldigt bra säkerhet och du behöver inte betala vinstskatt. Jämför flera sidor innan du bestämmer dig för vilken du vill spela på.

Registrera ett konto

På svenska bettingsidor kan du oftast skapa ett konto med BankID. Det kommer då gå väldigt snabbt för dig att komma igång med spelandet. Vissa bettingsidor erbjuder dessutom betting utan konto. Men att spela med eller utan konto är någonting alla spelare måste välja själv vad de tycker känna bäst. För sidor som har en mer traditionell registrering kommer du måste fylla i en hel del information innan du kan börja spela.

Välj spel och/eller match

När du har ett konto är det dags att välja spel. För betting innebär det att du väljer en sport att spela, eller en viss match. Många spelbolag erbjuder ett väldigt stort utbud med odds och sporter att välja mellan. Det är viktigt att du förstår dig på hur du spelar, så läs gärna igenom spelreglerna innan du börjar.

Begär utbetalning

Alla som spelar med pengar online hoppas att de ska vinna lite pengar. Har du turen att vinna lite efter att du spelat på odds och betting kan du börja begära utbetalningar. Se till att du väljer en säker betalningsmetod. Spelar du på spelbolag med licens utanför EU måste du även komma ihåg att du blir skyldig att betala vinstskatt.

Att tänka på när du är nybörjare

Som nybörjare finns det en hel del du måste fundera på. När du väljer spelbolag måste du tänka på vilka sporter du är intresserade av att spela på. Utbudet kan se väldigt olika ut beroende på om du väljer en svensk sajt eller en utländsk. Det finns sidor som specialiserar sig lite mer på en viss sport medan andra väljer att erbjuda alla sporter de kan.

Som nybörjare bör du även tänka på detta:

  • Välj en bettingsajt med ett gott rykte.
  • Ta en titt på utbudet och välj en sajt med stort utbud.
  • Leta efter bra välkomsterbjudande.
  • Det är viktigt att kundtjänsten på sajten är tillförlitlig och snabb.
  • Glöm inte att kolla upp vilka betalningsmetoder som erbjuds.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *