Posted on

Hudvård hemma och på salong

Att ta hand om din hud hemma är egentligen viktigare än att gå på salong. Det är den dagliga hudvårdsrutinen som gör det största skillnaden. Men med det sagt, så finns det många fördelar att besöka en hud terapeut ibland. Delvis för att ge huden en ordentlig boost men också för att lära dig mer om din egen hud.

Den bästa rutinen för din hud

Tyvärr är det inte så enkelt att alla kan köra på samma hudvårdsrutin. Visst vore det enkelt och smidigt, men så är det inte. Använder du fel produkter kan du stora problem. Exempelvis kan produkter för fet hud fullständigt torka ut din hud om du redan är torr.

Att veta vilken hudtyp du har

Det finns lite tester online som kan ge dig en fingervisning på vilken hud du har. För vissa kan det kännas väldigt självklart att gå till https://www.amytiz.se/. Är den alltid extremt torr, eller extremt finnig – ja då är det inte mycket att fundera över. Men det är inte alltid som det visar sig väldigt tydligt.

Fråga din hud terapeut

Även om du vet vilken hudtyp du har, kan det vara en bra idé att fråga en hud terapeut om råd. Hen kan analysera din hud och ge dig mer information än vad du själv kan få fram genom se dig i spegeln, eller genom online test. En skräddarsydd rutin för ditt ansikte är det absolut bästa.

Prova sig fram

Din hud terapeut kan komma med lite olika förslag. Ibland måste vi prova oss fram lite för att hitta det som verkligen passar oss. En produkt för torr hy kanske passar din kompis som handen handsken, men för din torra hy så kanske det finns en annan produkt som göra jobbet bäst för dig.

Prova försiktigt

Prova alltså inte utan att först prata med en hud terapeut. För även om du måste prova dig fram, så vill du inte smörja in dig med produkter som din terapeut kanske hade direkt avrått dig från att lägga på din hud. Så för att undvika onödiga reaktioner, prova dig försiktigt fram och följ riktlinjerna.

Hudvård på salong

Förutom att få råd från din hud terapeut, kan du så klart njuta av härliga behandlingar. Passa på att ge din hy lite extra omtanke och näring både inför och efter de mest påfrestande årstiderna. Vilket är sommar och vinter, då den behöver extra skydd och extra näring för att motstå kyla och solens trålar.